Mayherr Judit

mentálhigiénés szakember

Judit több mint 40 éves szakmai tapasztalattal rendelkező mentálhigiénés szakember, aki 1997 óta dolgozik a Culevit Kft.-nél. Büszke arra, hogy a cég egyik első munkatársaként már a kezdeteknél jelen volt és bábáskodhatott az első Culevit készítmény megszületésénél. A cég fennállása óta azon munkálkodik, hogy ez a magyar találmány egyre szélesebb körben ismertté váljon.

Szakmai meggyőződésén túl, személyes oka is van annak, hogy lassan 20 évvel ezelőtt ezt a hívatást választotta: anyai ágon minden hozzátartozója rákban hunyt el. Édesanyjával átélte, végigküzdötte mindazt, amivel a hozzá forduló betegek is szembesülnek. Ezeknek a tapasztalatoknak a birtokában fontosnak tartja, hogy a táplálkozással kapcsolatos kérdéseken, a Culevit készítmények ismertetésén és személyre szabott adagolásán túl, foglalkozzon életviteli, de akár " lelki elsősegélynyújtással" is.

„Meggyőződésem, hogy nem elegendő elszigetelten a betegséget látni, észre kell venni magát az embert, törődni kell vele. Fokozottan igaz ez a daganatos betegekre, hiszen a kiváltó okok között a lelki tényezőknek is jelentős szerepe van, így a kezelések során sem szabad ezeket a tényezőket figyelmen kívül hagyni.” Az ingyenes tanácsadás, a telefonos és a személyes konzultáció lehetővé teszi a betegek folyamatos mentálhigiénés gondozását, amelyre nagyon nagy igény mutatkozik, és komoly hiányt is pótol. Ennek az űrnek a betöltésére alakult meg az önsegítő csoport, amelynek munkájában tevékenyen részt vesz. Ezen túlmenően különféle programokat is szervez, mint a szakemberek részvételével végzett kerekasztal-beszélgetések, vagy azok a laboratórium-látogatások, amelyek keretében a betegek személyesen találkozhatnak Dr. Kulcsár Gyula kutatóval is. Az emberi hozzáállásnak, Judit lelkiismeretes munkájának köszönhető, hogy a tünetmentes betegek is visszajárnak hozzá barátként, szinte családtagként.