Dr. Bors Mária, pszichiáter munkája során mindig a daganatos betegséggel küzdők lelki segítését tartotta elsődleges céljának.

Mária az alapítástól kezdve jelen van a cég életében, 1997-től pedig a Culevit Tanácsadó Szolgálat munkatársaként is támogatást nyújt az őt felkeresőknek. A legtöbben a Culevit termékekkel kapcsolatban fordulnak hozzá, ilyenkor készséggel válaszol a készítményre, annak adagolására vonatkozó kérdésekre. A személyes találkozókon a hozzá fordulóknak betegségükkel kapcsolatban is igyekszik részletes tájékoztatást adni. Nagyon fontosnak tartja, hogy a tanácsadók munkája nem helyettesíti az orvosokét, ő a szakszövegek és leletek értelmezésében nyújt segítséget, hogy a beteg megértse állapotát, tisztán lásson.

Csak az ilyen szintű megismerés után alakulhat ki a kölcsönös bizalom a tanácsadó és az őt felkereső között, aki a későbbiekben már bátrabbá válik, megnyílik, és életmódjával vagy lelki problémájával kapcsolatban is mer segítséget kérni. „Elsősorban a betegek lelki állapotának javítását érzem feladatomnak. Szerencsésnek érzem magam, hogy a kezdetektől együtt dolgozhatok Dr Kulcsár Gyulával és tanácsadó munkatársaimmal a betegek és a Culevit érdekében.

Mária fontosnak tartja, hogy a család és a barátok mellett a betegnek legyen egy biztos támasza, egy olyan hely, ahol orvosi, életmódbeli és lelki aggályokra is választ kaphat. A visszajelzések nagyon pozitívak, vannak, akik rendszeresen, akár hetente is meglátogatják őt a Culevit Tanácsadó Szolgálat keretén belül.