A Culevit készítmények a daganatos betegek speciális táplálkozási igényeinek kiegészítésére szolgálnak, főleg aminosavakat és vitaminokat tartalmaznak.

Az élő szervezetben 25 féle aminosav található, amelyek a szervezet fehérjéinek és egyéb nitrogéntartalmú alkotórészeinek felépítéséhez, és ezek újraképzéséhez szükségesek.  Kiemelkedő jelentőségűek az élővilág számára, hiszen közülük 20 a fehérjemolekulák (proteinek) építőkövei. (Az aminosavak közös szerkezeti jellemvonása, hogy molekuláikban egy aminocsoport és egy karboxilcsoport kapcsolódik ugyanahhoz a szénatomhoz).

A vitaminok viszonylag kis molekulatömegű, szerves vegyületek, amelyek a szervezet számára igen kis mennyiségben, de feltétlenül fontosak. A tápláléknak az energiát szolgáltató tápanyagokon, ásványi sókon és vízen kívül vitaminokat is kell tartalmaznia. Ezek hiányában az élő szervezet vagy elpusztul, vagy működésbeli zavarok lépnek fel az életfunkciókban, anyagcsere és emésztési folyamatokban.

Megterhelt állapotban (betegség, műtétek, sérülések után, illetve a lábadozás időszakában) megnő a szervezet igénye ezen tápanyagok iránt.

A szervezetünk sejtjei folyamatosan osztódnak, szaporodnak és pusztulnak. Az osztódás során a sejtek reprodukálják önmagukat, de időnként hiba csúszik ebbe a folyamatba és ilyenkor keletkezhetnek sérült, hibás sejtek, esetleg ráksejtek. Az ilyen, hibás sejtosztódást a szervezet hibajavító mechanizmusai felismerik, és a hibás sejtet öngyilkosságra (ún. apoptózisra) késztetik. Az egészséges szervezetben ezek a folyamatok automatikusan zajlanak, észre sem vesszük, hogy szervezetünk naponta pusztítja a ráksejteket.

Még nem sikerült kideríteni, hogy pontosan mi okozza a daganatos megbetegedéseket, miért és miért pont az a fajta daganat alakul ki egyes emberek szervezetében, de a világon nagyon sok kutató és laboratórium foglalkozik ennek felderítésével.

A CULEVIT által fejlesztett speciális élelmiszerek főleg aminosavakat és vitaminokat tartalmaznak. Alkalmazásukat javasoljuk a hagyományos onkológiai kezelés előtt, alatt és után is. Hangsúlyozzuk, hogy a Culevit termékek szedése nem helyettesíti a konzervatív orvosi kezeléseket, azok kiegészítéséül szolgál!

A CULEVIT által fejlesztett speciális élelmiszereket alkotó aktív összetevők kiegészítik a táplálkozásunk során azokból általában felvett mennyiséget, illetve a táplálékunkból esetlegesen hiányzó tápanyag-molekulákhoz is hozzájuttatják szervezetünket, amelyek a szervezet megszokott működéséhez szükségesek.