A limfóma világnapját (WLAD), ami a rákos megbetegedések egyre gyakoribb formája, minden év szeptember 15-én tartják. Ez egy olyan globális kezdeményezés, amelyet a Lymphoma Coalition (LC) vezet, egy non-profit hálózati szervezet, amely 63 limfómás betegcsoportból áll a világ 44 országában. A WLAD-et 2004-ben indították el azzal a céllal, hogy felhívják a közvélemény figyelmét mind a Hodgkin, mind a nem-Hodgkin limfómára a tünetek felismerése, korai diagnosztizálása és kezelése érdekében.

A limfóma gyakorisága növekszik és potenciálisan életveszélyes betegség. Világszerte egymillió ember él limfómával és közel 1000 embert diagnosztizálnak a betegséggel minden nap, ám a közvélemény továbbra sem nagyon ismeri a limfóma jeleit és tüneteit.

A limfóma fokozott ismertsége lehetővé teszi, hogy az emberek a világ minden táján jobban felismerjék annak tüneteit, ami időben megállapított diagnózishoz és eredményesebb kezeléshez vezet. A fokozottabb tudatosság lehetővé teszi a betegek és családtagjaik számára a speciális kezelés és ellátás igénylését, valamint hozzáférést a legfrissebb információkhoz.