Jellegzetes, erős illata és intenzív, csípős íze miatt nem mindenki kedveli a fokhagymát, amin az elfogyasztása utáni szájszag sem segít. Mindezek ellenére érdemes fogyasztani, ráadásul daganatos betegeknek is kimondottan ajánlott, hiszen erősíti az immunrendszert, amely a kemoterápiás kezelések miatt meggyengül. Miért?

A fokhagyma olyan anyagokat tartalmaz, amelyek támogatják szervezetünket és az immunrendszerünket, így fogyasztásával elősegíthetjük a vírusfertőzések elkerülését. Ha már lebetegedtünk, akkor is érdemes napi étrendünkbe beiktatni, mert segíthet a gyógyulásban.

A fokhagyma a gyulladásos betegségek tüneteit is enyhítheti, de a szív- és érrendszerünket is óvja azáltal, hogy megfelelő szinten tartja a koleszterinünket és a vérnyomásunkat. C- és B-vitaminokat, káliumot, flavonoidokat tartalmaz.

Naponta elég néhány gerezd fokhagyma elfogyasztása, és máris tettünk valamit az egészségünkért. Azt azonban ne feledjük el, hogy erőteljes íze miatt az érzékenyebb gyomrúaknak gyomorégést okozhat.