Megőrzi az egészséget, gyógyít, szépít, karcsúsít. Ez az uborka. Szeretjük salátaként, szendvicseken tálalva, de manapság egyre több uborka ízesítésű ital is forgalomba kerül. Ez a zöld, egész évben kapható zöldség mire is jó és mit tartalmaz?

Bár kevés vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mégis a legegészségesebb zöldségek közé tartozik. Kálium, magnézium és rosttartalma jó hatással van a vércukorszintre, vérnyomásra. Alacsony kalóriatartalma miatt a fogyókúrázók bátran ehetik, ropogtathatják.

Fitonutriens-tartalma rendkívül jó hatással van a szervezetre. Csökkenti a szív- és érrendszeri panaszokat, enyhíti a gyulladásokat.

Magas víz- és rosttartalma hatékonyan hat az emésztésre, illetve előbbi hidratálja a szervezetet, biztosítja a kiegyensúlyozott testhőmérsékletet, segít megelőzni a túlhevülést.

Az uborka hatásos lehet az Az uborka hatásos lehet az emlő-, petefészek-, tüdőrák elleni harcban, valamint a prosztatadaganat leküzdését is támogathatja. És mint ismert az antioxidánsok, amelyek az uborkában is megtalálhatók, képesek védelmet nyújtani a sejteknek a szabad gyökök okozta károsodásoktól.