Sütőtök – védelem a daganatokkal szemben

Ez a narancssárga tökféle tápanyagokban gazdag és kalóriában szegény. A sütőtök magja rendkívül jótékonyan hat az egészségre.

A sütőtök A-, B-komplex-, C- és E-vitaminban, káliumban, magnéziumban, mangánban, vasban, cinkben, foszforban, rézben, folsavban, karotinokban és egyéb antioxidánsokban gazdag növény. Különösen magas béta-karotin tartalmának köszönhetően népszerű.

Az A-vitamin segíti a sejtkommunikációt, amely elengedhetetlen a szövetek kórokozókkal szembeni védelmében. A béta-karotin, a C-vitamin, valamint a különféle ásványi anyagok serkentik az immunrendszer egészséges működését. A sütőtök magja cinkben gazdag, amely szintén hozzájárul a szervezet megfelelő immunrendszer-működéséhez. A benne található karotinoknak gyulladáscsökkentő hatásuk van, amelyek a rák kialakulásának elkerülésében játszhatnak szerepet. az E-vitamin védelmet nyújt bizonyos rákbetegségekkel szemben.
immunrendszert, gyulladásgátló hatású, de hasznos lehet megfázás ellen, és cukortartalma miatt jó hatással van az izommunkára is.