Karácsony – a szeretet ünnepe

Minden évben a Karácsony az egyik legfontosabb családi esemény, ami összehozza a rokonokat, amikor lehetőséget teremtünk arra, hogy kifejezzük szeretetünket, amikor érzéseinket hagyjuka  felszínre törni, és csak szeretünk, kortól, nemtől függetlenül. Ragadja meg az alkalmat és tegye beteg hozzátartozójának is felejthetetlenné az idei szeretet ünnepét, hiszen mindnekinek jól esik, ha szeretik, és erőt, energiát ad az élethez!

Emlékszik, hogy utoljára mikor, kinek, miért és milyen formában fejezte ki szeretetét? Boldogságból, aggódásból? Egészséges vagy esetleg daganatos beteg rokonának, barátjának?

Válassza a szeretet nyelvének azt a formáját, amely Önhöz a legközelebb áll, amellyel a legjobban át tudja adni azt, amit a szívében érez a másik iránt. Szeretni lehet szóban, vagy együtt töltött, meghitt pillanatokkal, akár érintéssel, mosollyal, gesztussal, apró meglepetésekkel és szeretteinkkel való törődéssel is.

Nem biztos, hogy daganatos betegségben szenvedő hozzátartozója óriási ajándékra vágyik. Inkább családtagokkal, családias légkörben töltött tartalmas, megértő közös percekre, órákra, törődésre van szüksége, hogy túllendüljön a nehezebb pillanatokon, időszakokon, hogy tartsa benne valaki a reményt, a bizakodást a felépülés felé, de akár egy érintéssel, simogatással, egy bíztató kézszorítással is olyan pozitív energiák szabadulhatnak fel, amelyek megkönnyítik elviselni a kezelések okozta fájdalmakat, a kórházban egyedül töltött, nehéz napokat.

Szeretetben boldog, meghitt, békés ünnepeket kívánunk!

Culevit Kft. munkatársai

family