A lélek gondozása: csoportterápia daganatos betegeknek 1. rész

Beszélgetés Papp Ákos pszichodráma-trénerrel

A rákos betegek gyógyulásának fontos tényezője a lélekápolás, és mint ennek eredménye, a betegek és hozzátartozóik lelki stabilitása. A különféle terápiák egyik nagyon eredményes formája a csoportterápia, ahol a betegség különböző stádiumaiban lévő betegek egymással beszélgetnek, osztják meg tapasztalataikat.

A Culevit Kft. 2016 márciusában indította el ingyenesen igénybe vehető, saját szervezésű csoportterápiás foglalkozását daganatos betegek részére. A csoportokat Papp Ákos pszichodráma-tréner vezeti, a találkozásokra pedig havonta egyszer, minden hónap első péntekén kerül sor.

A már egy éve működő foglalkozás eredményei, tapasztalatai alapján azt láttuk, hogy nagyon kevés célzott és megfelelően összeállított információs anyag áll az érdeklődők rendelkezésére csoportterápia témában. Hogy pótoljuk ezt a hiányosságot, egy háromrészes videó-sorozatot készítettünk Papp Ákossal, amelyben a pszichodráma-tréner bemutatja egyrészt, hogy mire is való pontosan ez a csoport, másrészt általánosságban is beszél a terápiás csoportfoglalkozás szerepéről, fontosságáról, gyakorlati hasznáról.

A sorozat első része: „Segíteni egymáson”. Ákos ebben a részben a csoportterápia működéséről, az egyéni- és a csoportterápia közötti különbségről, az egyéni problémák csoporttal való megosztásának kulcsszerepéről beszél.

Hetente mutatunk be egy-egy új részt, kövessék figyelemmel, hiszen Önökért készült. Várjuk jövő héten a második résszel, amelynek témája a családi- és baráti kapcsolatok újra értelmezése lesz.

A minden hónap első péntekén szervezett ingyenes csoportjaink nyitottak, bármikor lehet csatlakozni. Szeretettel várjuk Önöket, jelentkezzenek!

Jelentkezni a következő telefonszámon lehet: +36 1 321 2111.