A kulisszák mögött jártunk – élet Pécsett, a Culevit központjában

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Idén, egy napsütötte októberi délután ismét útnak indult egy kíváncsi csapat. Pécsre utaztak, a Culevit Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő központba, hogy bepillantást nyerjenek a Culevit termékek kutatás-fejlesztési folyamataiba; és megismerkedjenek Dr. Kulcsár Gyula rákkutatóval, a Culevit Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő központ tudományos igazgatójával. Olyan sokan jelentkeztek a programra, hogy a szervezőknek sorsolással kellett eldönteniük, ki lesz az a 30 szerencsés, aki Pécsre utazhat.

Tavaly nyílt először lehetőség arra, hogy az érdeklődők közelebbről is szemügyre vehessék a pécsi központot, illetve megismerkedjenek Dr. Kulcsár Gyula rákkutatóval. Idén a növekvő érdeklődésnek köszönhetően sorsolni kellett, hogy ki vehessen részt a pécsi laborlátogatáson. A program Dr. Kulcsár Gyula tudományos igazgató előadásával kezdődött. Voltak, akik kiemelték, hogy a rákkutatóval történt találkozás nagyon emlékezetes és magával ragadó volt:

„Örülök, hogy megismerhettem Kulcsár Gyula kedves, intelligens személyiségét. Előadása érdekes, magával ragadó volt, szinte átragadt rám a hite, elhivatottsága” – Marcsi.

A prezentáció után a laboratóriumba vezetett a kis csapat útja, ahol a rendkívül jól felszerelt kutatólabor műszereivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.

„Nekem a látogatás a laborban felejthetetlen volt. Végre láthattam a pécsi dolgozók kutatási munkáját, illetve a helyszínt is” – Tünde.

Végül a Culevit munkatársai egy kis enni-és innivalóval kedveskedtek az érdeklődőknek.

 „A program vendéglátással és kötetlen beszélgetéssel zárult. Érdekes, informatív, barátkozós, kellemes nap volt, sok ilyen kellene!” –Judit.

A jelentkezők száma évről évre nő, így pedig az érdeklődők nagy örömére a hagyomány folytatódik. Nincs okuk a búslakodásra azoknak sem, akik idén esetleg lemaradtak a programról, hiszen jövőre újra lesz pécsi laborlátogatás a Culevit Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő központjában.